IZA SCENE

Na audiciji za 'Ništa bez reklame'

Tekst: Srđan Sandić

Fotografije: Marko Miščević / Cropix

Bili smo na pripremama za predstavu ‘Ništa za reklame’, zavirite s nama iza scene

Kazalište Luda kuća i časopis Gloria svoju su suradnju na predstavi “Ništa bez reklame” planirali dosta dugo, a proces je bio ozbiljan i zabavan u isto vrijeme, kako i dolikuje.

“Do suradnje je došlo kako do suradnje obično i dolazi, jednim telefonskim pozivom”, objašnjava suvlasnik kazališta Luda kuća, istaknuti glumac Rene Bitorajac.

Na svoju prvu režiju od strane vlasnika kazališta Branka Đurića i Renea Bitorajca pozvana je istaknuta glumica Petra Dugandžić, a čovjek bez kojeg se ovaj materijal nije smio igrati je upravo, tvrde svi jednoglasno  – Zoran Pribičević. Ovaj zanimljiv dvojac uhvatili smo na jednoj od prvih audicija za mladu glumicu. Ostatak glumačkog tima, uz Pribičevića, su HNK diva i poznata komičarka Ana Begić Tahiri i veliki Draško Zidar, a pravu je priliku dobila upravo mlada nada, Nikolina Prkačin.

Pogledajte što su nam Zoran, Rene i Petra otkrili.

Uži krug iste audicije je bio osobito izazovan, tvrdi Dugandžić koja u svojoj biografiji bilježi i vođenja audicija za različite televizijske projekte. Ipak, odluke su morale biti donesene. O tome kako se nosila s vlastitim izborima vezanim za ovu audiciju te od koga je tražila pomoć, pogledajte u videu.