PRVA IZVEDBA

Održana premijera predstave 'Ništa bez reklame'

Tekst: Srđan Sandić

Fotografije: Marko Miščević/ Cropix

U privatnom zagrebačkom kazalištu Luda kuća sinoć je održana premijera redateljskog prvijenca glumice Petre Dugandžić – “Ništa bez reklame”. Komedija je nastala u suradnji s Glorijom kako bi pružila doprinos destigmatizaciji menstrualnih tema i – siromaštva s kojim se mnoge žene u Hrvatskoj i dalje, na žalost, susreću. 

Predstava nam p(r)okazuje svakodnevicu jedne uspješne marketinške agencije.U predstavi igraju Draško Zidar, Ana Begić Tahiri, Zoran Pribičević i mlada Nikolina Prkačin. 

Glumci u društvu redateljice Petre Dugandžić
"Ništa bez reklame" je redateljski prvijenac Petre Dugandžić

Naime direktor Orkan (Draško Zidar), veliki ljubitelj životinja, a posebno janjetine na ražnju, Dolly (Ana Begić Tahiri), njegova najveća obožavateljica i ona koja zapravo vodi firmu i Nina (Nikolina Prkačin) ispravna, poštena i uvijek politički korektna, a najmlađa članica kolektiva, naći će se u nezgodnoj situaciji. Saznajemo da njihov dugogodišnji suradnik Pero, zgodan, ali ne baš bistar glumac (Zoran Pribičević), nespretnim javnim istupom o vrlo bitnoj i osjetljivoj ženskoj temi, dovodi svoju karijeru ali i agenciju u problem, a dok gledamo kako agenciji gori pod petama, ljuti klijenti otkazuju jedan posao za drugim, a Peri se raspada karijera. Usput saznajemo i kojeg je aktera pogodila Amorova strelica.

Kako se zavrzlama raspetljava, morat ćete sami saznati već sljedećim odlaskom u kazalište Luda kuća (2., 6. ili 13. svibnja). Premijeru su svojim prisustvom i oduševljenjem podržali mnogi kolege glumci: Ana Maras Harmander, Iva Mihalić, Judita Franković, Rok Juričić, pjevači Zsa Zsa i Alen Đuras te mnogi drugi. 

 

Redakcija Glorije i ekipa Lude kuće
Emina Kadić, Marija Orešić, Ana Baričević, Niko Katušić, Aljoša Šarac, Jagoda Vegar Muravec, Matea Palatinuš, Valentina Požgaj, Juran Galetić, Nikolina Silov Konjevoda