VIDEO

Paralelni intervju: Đuro i Rene

Tekst: Ana Strizić

Fotografije: Vedran Peteh / Cropix

Rene Bitorajac i Branko Đurić Đuro otkrili su nam sve o novoj hit predstavi “Ništa bez reklame”, pogledajte video 

Luda kuća u suradnji s Glorijom priprema predstavu “Ništa bez reklame” koja na duhovit način progovara o menstruaciji, važnoj temi o kojoj se još uvijek neodovoljno govori u našem društvu. 

“Iz pozicije osobe koja živi u centru metropole to nije tabu, ali siguran sam da nije u svim sredinama tako, govori Rene. S tim se slaže i njegov kolega Branko Đurić Đuro koji je to, otkrio nam je, prošao sa svojim kćerima. ” Samo su jedan dan došle kući i rekle, dobila sam. No, ne na lotu ili peticu u školi.”

Režija je povjerena glumici Petri Dugandžić kojoj je to redateljski privijenac, a već je osvojila publiku u Ludoj kući svojim glumačkim izvedbama. “Petra ima apsolutno slobodu, no naravno da ćemo uskočiti i pomoći ukoliko to bude potrebno”, govore u glas Rene i Đuro koji oboje, osim glumačkog imaju i bogato producentsko i redateljsko iskustvo. Glumački tim čine Ana Begić Tahiti, Draško Zidar, Zoran Pribičevič i mlada nada Nikolina Prkačin, koja je otkriva Rene, prije desetak godina prošla njegovu glumačku školu. ” Nije imala nikakvu protekciju, jednostavno je sjajna “, iskren je Rene. 

Dvojac koji dugo godina surađuje na raznim projektima, a posljednjih pet godina su suvlasnici Lude kuće, pripremaju i nove zanimljivosti u Ludilištu. ” Trenutačno pokušavamo dogovoriti neke koncerte i svirke, ali iskreno toliko je posla da se i ne stignemo baviti sa svime “, govori Rene. Dok je Rene više zaokupljen Ludom kućom, Branko je nedavno snimio britansku seriju “Slow Horses”, koja odlično prolazi kod publike. “Na setu je bilo odlično, jako volim raditi međunarodne projekte, ekipa je bila sjajna. Nadam se i u budućnosti sličnim projektima, poručuje Đuro. “